Cum sa crosetezi un fluturas – tutorial

Un proiect extrem de simplu, pentru incepatori, si deasemenea un accesoriu foarte dragut pentru fesul, gentuta sau  fularul tau. Poate fi intrebuintat in diverse proiecte, doar da-i o sansa si incearca-l.

Materiale:

*** bumbac mercerizat ( sau orice alt material convenabil tie )

*** croseta numarul 3 pentru fir macrame

*** pentru a crea abdomenul si antenele mai ai nevoie de 10 – 15 cm de ata de alta culoare . ( se poate folosi si aceeasi culoare)

Pasi:

Pasul 1. : crosetez un lantisor format din 4 ochiuri .

Pasul 2. : unesc primul ochisor si ultimul printr-un ochisor aluncos, formand astfel un cerc ( este micut )

Pasul 3.: crosetez un lantisor de 4 ochiuri. Crosetez in interiorul cercului format la pasul 2 , trei (3) picioruse triple lungi ( infasor ata de doua ori pe croseta, introduc croseta in interiorul cercului , trag ata , avand astfel pe croseta patru ochiuri , si incep sa trag ata cu croseta prin cate doua ochiuri , pana imi ramane un singur ochi pe croseta – in limba engleza acest model de ochi se noteaza „tr” = treple stitch sau ochi triplu ) . Crosetez 4 ochiuri si printr-un ochisor alunecos unesc lantisorul format cu cercul baza .

Pasul 4: repet pasul 3

Pasul 5 : crosetez un lantisor de 3 ochiuri. In interiorul cercului crosetez trei (3) picioruse duble lungi ( infasor ata o data pe croseta, introduc croseta in cerc si trag ata dupa ea, pe croseta sunt 3 ochiuri , si incep sa trag ata cu croseta prin cate doua ochiuri pana imi ramane un singur ochi pe croseta – in limba engleza acest model de ochi se noteaza ” dc” = ochi duble ). Crosetez 3 ochiuri si printr-un ochisor alunecos unesc lantisorul format cu cercul baza .

Pasul 6: repet pasul 5.

Tai ata .

Pasul 7: iau cei 10-15 cm de ata de alta culoare si o infasor pe mijlocul celor 4 petale. Se face nod la unul din capete si se mai croseteaza inca 3 ochiuri pe fiecare fir pentru antene.

Sugestie de prezentare:

Mai jos gasiti si o alta metoda de a croseta un fluture .

4 gânduri despre „Cum sa crosetezi un fluturas – tutorial

  1. n-am idee . Agrafele ( pentru ca au fost mai multe) le-am daruit surorii mele , ce si le-a prins in par toata vara ( sau cel putin de cate ori am vazut-o eu ) . Iti recomand un lipici pentru toate tipurile de materiale ( lemn, piele, piatra , textil , etc ) Apoi , :) lipitul nu e singura solutie de a prinde o floricica sau un fluturas de o agrafa in genul celei de mai sus :) Asta pentru a rezista in parul unei papusele de 2 anisori . Sarbatori Fericite :)

Lasă un comentariu